Prezentare proiect - drona cu propulsie solara

Cum?

Cu drona solară

Cu drona solara

Drd. Ing. Mihai Dragu proiecteaza si construieste un aeromodel cu propulsie solara, motor electric. Aeromodelul va zbura complet autonom pe un traseu pre-programat. Monitorizarea zborului se va face prin retelele GSM-LTE-HSDPA (atat video cat si telemetrie).


Unde?

Peste Carpați

Peste Carpati

Decolarea va fi pe Aerodromul Comana ( motofly.ro) din vecinătatea Bucureștiului, iar aterizarea pe un aerodrom din vecinătatea Alba Iuliei.
Aeromodelul va survola Monumentul lui Aurel Vlaicu (Banesti), Sfinxul, Babele, Vârful Omu și Poiana Brasov. In fiecare punct va exista un membru al echipei care va realiza imagini cu aeronava în zbor.*


Când?

In vara 2018

In vara 2018

În perioada solstițiului de vară (21 iunie), în funcție de condițiile meteo.
Timp estimat de zbor – 6 ore (distanță de 300 km cu o viteză medie de 50km/h).
Zborul va fi centrat în perioada zilei cu maxim de lumină (mijlocul zborului să coincidă cu mijlocul zilei): oră estimată de decolare 10h00, oră estimată aterizare 16h00.
Zborul va fi transmis live, pe retelele sociale.


Cine?

Ing. Mihai Dragu

Ing. Mihai Dragu

Construiește vehicule aeriene civile fără pilot, de dimensiuni reduse, pe care le vinde în toată lumea, pentru aplicații în topografie, agricultură, filmări sau misiuni de salvare.
Doctorand Inginer militar, absolvent al Academiei de Tehnica Militară din București


Ce?

Record mondial

Record mondial

Realizarea unui zbor non-stop pe ruta București – Alba Iulia, stabilind record mondial de zbor pentru aeromodel electric.
Proiectul vine în contextul omagierii a 100 de ani de la Marea Unire.


Dedicat?

Creativității românești

Dedicat creativității românești

Omagierea inginerului Aurel Vlaicu prin traversarea Carpaților  si zborul pe aceeasi ruta, incluzand survolarea monumentului dedicat pilotului, de la Banesti, Prahova. Vlaicu, in traditia miscarii unioniste de la 1907, dorea sa vada implinita unirea intre Regat si Transilvania. Cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire, vom reface zborul lui Aurel Vlaicu, demonstrand un nou nivel al tehnologiei.
Website by WebStreet | Powered by CMS.AXART