Presa despre proiect

a1.ro

2018-11-28

ANTENA 3: Eroul Zilei. Mihai Dragu a inventat o dronă cu propulsie solară. Inventatorul a testat deja tehnologia prin mai multe zboruri. Drona, intitulata "Cutezatorul Centenar" se pregateste acum pentru marele zbor care va marca Ziua Nationala a Romaniei in acest an special.

a1.ro

Doarromania.ro

2018-11-29

Dragu Mihai Daniel este numele unui doctorand la Universitatea Galaţi, care a inventat o dronă cu propulsie solară, special pentru a marca aniversarea Centenarului. Ea se va numi ”Cutezătorul Centenar” și a fost deja testată prin mai multe zboruri realizate inclusiv între Bucureşti şi Alba Iulia, iar acum așteaptă marele zbor de 1 decembrie.

Doarromania.ro

Viata-libera.ro

2018-12-18

După două zboruri de probă, ultimul încheiat săptămâna trecută, drona Centenar, realizată de doctorandul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, este gata să traverseze Carpaţii. “Am făcut al doilea zbor de probă, nu am avut evenimente, la primul au fost câteva probleme tehnice, dar le-am remediat. Mai trebuie să montăm celulele fotovoltaice şi aşteptăm o zi cu soare pentru a putea decola. Dacă vom avea vreme bună, până la sfârşitul acestui an, drona Cutezătorul Centenar îşi va împlini menirea”, a declarat inginerul Mihai Dragu, doctorand la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu.

Viata-libera.ro, de Daniela Bogdan

Republica.ro

2017-11-29

Traseul viitoarei autostrăzi Comarnic - Brașov, filmat cu drona. Inginerul Mihai Dragu, pionierul dronelor din România: „La început erau din lemn și le spuneam aeromodel cu cameră”.

Republica.ro, de Loredana Voiculescu
Website by WebStreet | Powered by CMS.AXART